sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lucan ensimmäinen viikko uudessa kodissa


Luca on oppinut viikon aikana paljon uutta. Täällä on ihmetelty stereotypioita siitä, että mäyräkoirat ovat itsepäisiä ja oppivat hitaasti, tai sitten rodun luonne ei vielä ole tullut esiin :D On harjoiteltu sisäsiisteyttä, yksin oloa, käskyjä ja hihnassa kävelyä.


Asiat tulee hienosti tehtyä paperille tai ulos ja yksinolo onnistuu toistaiseksi hyvin pieniä uikutteluja lukuunottamatta. Hihnakävely aloitettiin alkuviikosta kun irtiollessa saatettiin sännätä yhtäkkiä naapurin koirien tai ihmisten perään. Hihnassa on opeteltu olemaan vetämättä pysähtymällä aina jos Luca eksyy hihnan päähän asti. Se osaakin jo palata kävelyttäjän luokse jos matka keskeytyy näin ikävästi. Pihapiiristä täytyi hieman laajentaa ulkoilutusta läheiselle lenkkipolulle kun aamu-ulkoilu pihassa ei väsyttänyt tarpeeksi yksinoloa varten.

Käskyt "Istu" ja "Maahan" onnistuvat jo suhteellisen hienosti herkkujen avulla. Klikkerikoulutuksella käskyjen oppimisvauhti on ollut mahtavaa, Luca tuntuu hoksaavan nopeasti mitä siltä halutaan. Yksi ikävä tapa on kuitenkin ollut lahkeiden, sukkien ja varpaiden pureminen silloin kun riehaannutaan liikaa. "Irti" komentoa vielä harjoitellaan ja tarjotaan sopivampaa pureskelua. Tuire Kaimion "Pennun kasvatus" kirjaa on luettu edestakaisin ja ylösalaisin :D

Luca on tutustunut myös paljon uusiin koiriin ja ihmisiin. Se tuntuu olevan kaikkien kaveri :)

Loppuviikosta käytiin vielä maalla tutustumassa isoon koirakaveriin (saksanpaimenkoiran ja kaukaasianpaimenkoiran risteytys). Maalla myös kokeiltiin järvessä kahlailua ja tutustuttiin välimatkan päästä suomenhevosiin.




Oman pedin lisäksi myös säkkituoli on valloitettu nukkumapaikaksi. Nukkuminen vie edelleen suurimman osan vuorokauden tunneista, on se koiran elämä helppoa :)






2 kommenttia:

  1. Olettepas te ehtineet jo kaikenlaista! Mäyris on kyllä ihan oppivainen, kunhan keksii sitä motivoivat palkitsemistavat.

    VastaaPoista
  2. Joo kieltämättä aika aktiivinen viikko on ollut :D Tämä tuntuu tekevän mitä vain turska-kana herkun perään, näyttää kuulema hieman pekonilta :D Myös vinku/vetolelut olisivat palkkaamisessa kokeilun arvoisia kun tuntuu kiinnostuvan niistä vähän liikaakin välillä :)

    VastaaPoista