lauantai 25. elokuuta 2012

Lucan kuulumiset




Aika vierii hurjaa vauhtia Lucan kanssa! Maanantaina olisi vuorossa rokotukset kun mittariin tulee 12 viikkoa ikää :)

Aloitimme pentukoulun viime viikolla ja siellä onkin ollut mukavaa tutustua oman ikäisiin pentuihin, kunhan ensin vaihdoimme hieman liian isojen koirakavereiden ryhmästä pienempien ryhmään. Koulun myötä olemme alkaneet harjoitella katsekontaktin ottamista, sillä silmiin katsominenhan ei koiralle ole yhtä luonnollista kuin ihmisille vaan siitä täytyy erikseen tehdä merkityksellistä. Muita uusia käskyjä, joita olemme harjoitelleet ovat "Odota" ja "Kieri".


"Odota"- käskyn harjoittelua.


Neljässä viikossa mäyräkoiran luonnekin on alkanut pikkuhiljaa näkymään. Esimerkiksi lenkille lähtiessä Luca saattaa jarruttaa nelitassujarrutuksella tai vaihtoehtoisesti mennä kokonaan maahan, eikä monesti edes herkkupaloilla houkuttelu tunnu riittävän. Myös rodunomaiset vietit tuntuvat pikkuhiljaa heräävän. Linnun sirkutus televisiosta saa korvat nousemaan ja ulkona tekisi mieli lähteä lentoon pyrähtävien lintujen perään. Myös kaivaminen ja maanalaiset luolat tuntuvat kiinnostavan.








Luca tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja kellahtaa aina selälleen uuden tuttavuuden eteen rapsuteltavaksi. Lenkeillä eteneminen onkin joskus hidasta kun monet ohikulkijat jäävät ihastelemaan ja juttelemaan. Muihin koiriin Luca myös tutustuu pentumaisen innokkaasti, mutta se vielä opettelee tunnistamaan koiramaisia tapoja ja käytösmalleja. Naapurustosta onkin löytynyt jo paljon hyviä koirakavereita. Koirakoulussa Luca vielä arastelee tutustua muihin "vapaan vartin" aikana, sillä se on tottunut tervehtimään muita vain hihnassa ollessaan. Odotamme innolla hihnakävelyharjoituksia, jotta Luca alkaisi ymmärtää että aina ei kuitenkaan tervehditä lenkillä ohi kulkevia koiria ja ihmisiä.


Luca ottaa rennosti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti