sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Virikeluolia testaamassa

Kasperin omistaja järjesti K-pentueelle virikeluola-ajan. Kokoonnuimme koirakoulu Heiluvaan häntään kera Kasperin, Veijarin, Jalon ja Ruskan. Mukana olivat myös Elmeri ja Harmi.
 
 
Luolasto oli rakennettu kiertämään huonetta. Luolien pohjalla oli kuivia heiniä, kiviä, putkia ja saaliseläinten tuoksuja. Suurin osa luolastosta oli peitettyä, joten koirien olinpaikan saattoi päätellä lähinnä heinien rapinasta.
 

Luolantarkastus menossa.
 

Aikaa saattoi viettää myös luolan päällä - luolat olivat uusi juttu koko porukalle, joten niihin tutustuttiin melko maltillisesti. Välillä otettiin veljespainit aukealla tilalla.
 
Koirille annettiin nuuskittavaksi myös saaliseläinten kappaleita: siipiä, sorkkia ja nahkoja.
 

Koirat äänestivät ylivoimaiseksi ykköseksi supikoiran nahan. Harmi ja Elmeri innostuivat kierimään sen päällä. Harmi oli muutenkin erityisen innostunut luolista ja kierteli kaikki reippaasti läpi.
 
Virikeluolilla oli kiva käydä. Koirilla oli selvästi mukavaa: luolia sai kierrellä oman mielensä mukaisesti, eikä koirille ollut mitään erityisiä tavoitteita. Mukavaa, rentoa ja mäyräkoirille varsin rodunomaista aktivointia. Suosittelen lämpimästi! Kiitos K-pentueen omistajille hauskasta päivästä ja kiitokset erityisesti Päiville kutsumisesta.
 
K-pentue ehti jo kahden vuoden ikään, ja terveystarkastuksiin on ehditty seuraavin tuloksin:
Hiucan Kaunis: polvet 0/0, silmät distichiasis (2 ripseä)
Hiucan Kiltti: polvet 0/0, silmät epäilyttävä lasiaisen rappeutuminen
Hiucan Kallis: polvet 0/0, silmät ok, selkä K2
Kiitos kasvatinomistajille aktiivisuudesta! Lisää tuloksia on vielä luvassa...
  
Lopuksi vielä Jutan lähettämä kuva Jalosta (Hiucan Komea).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti