sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lucan ensimmäinen Match-Show

Lucan syksy etenee vauhdilla. Pentukoulu on päättynyt ja pentuagility on aloitettu. Agilitystä Luca oli innoissaan! Kurssilla esteiden puomit ovat toistaiseksi maassa ja kontaktiesteitä (A-este, puomi ja keinu) ei vielä harjoitella. Luca menee innokkaasti esteet, mutta putkeen se meni aluksi varauksella. Innostuttiin myös ostamaan IKEA:sta lapsille tarkoitettu "konttausputki" harjoittelua varten :D Odotellaan mitä kurssi tuo tullessaan!

Lauantaina 20.10.12 kävimme myös ensimmäisessä Match-Show:ssa Kuopion Hukka-Hallilla.
Ensimmäinen harjoitusnäyttely jännitti aivan mahdottomasti omistajaa, mutta Luca otti tapansa mukaan rennosti ja suhtautui uuteen tilanteeseen ennakkoluulottomasti.

Meillä oli mahdollisuus harjoitella kunnolla kehässä kulkemista ja pöydälle nostamista ennen ensimmäisen kehän alkua, mistä saikin sopivasti itsevarmuutta koitosta varten.





Ko. mätsärissä säännöt menivät siten, että ilmoittautumis järjestyksessä kehään mentiin alussa pareittain ja tuomari valitsi pareista paremmin suoriutuneen, joka sai punaisen nauhan ja heikommin suoriutuneen, joka sai puolestaan sinisen nauhan. Kun kaikki parit oli käyty läpi kehään kutsuttiin ensin sinisen nauhan saaneet, joista palkittiin 4 parasta ja tämän jälkeen punaisen nauhan saaneet joista palkittiin myös 4 parasta.

Olimme ilmoittautumassa ajoissa, joten meidän vuoro oli heti ensimmäisessä parissa. Olimme pienten pentujen luokassa (4-12kk). Tehtävänä oli seisottaa koiraa, kulkea kaksi kierrosta ympyrää ja sen jälkeen vuorotellen nostaa koira pöydälle ja tämän jälkeen kulkea tuomarin määräämä kuvio. Lopuksi vielä seisotettiin ja tuomari valitsi mielestään paremman. Oli mahtavaa saada punainen nauha ja sanoinkin silloin kehän reunalta seuranneille tutuille, että tämä on jo meidän voitto ja kaikki muu on plussaa.





Omaa vuoroa odotellessa kävimme hieman kiertelemässä alueella ja törmäsimmepä muutamiin mäyräkoiriinkiin. Saimme myös kutsun mäyräkoiratapaamiseen, jonne aijommekin mennä jatkossa saamaan paljon kaivattuja mäykkykavereita :) Odotusaikana Luca osasi hienosti olla omassa häkissään vinkumatta, vaikka häkin ovi olikin välillä kiinni ja viltti estämässä kokonaan näköyhteyden.




Jännitys oli kova kun ei yhtään tiennyt mitä kehässä tulee tehdä, vaan täytyi vain seurata muiden suoritusta. Onneksi sinisen nauhan saaneet olivat ensin, joten jonkinlainen käsitys tulevasta muodostui. Vihdoin oli punaisten nauhan saaneiden vuoro ja menimme kaikki yhtä aikaa kehään (21 koirakkoa). Porukka jaettiin puoliksi ja tehtävänä oli jälleen kulkea ympyrässä. Tuomari valitsi molemmista porukoista yhteensä 8 koiraa jatkoon, jonka jälkeen taas kuljettiin ympyrällä ja lopuksi seisotettiin tuomarin eteen. Tämän jälkeen tuomari kätteli niitä neljää joiden osalta kilpailu oli ohi ja oli ihan uskomaton fiilis kun pääsimme neljän parhaan joukkoon ja tajusin jännityksen sumentamana, että sehän tarkoittaa että jokin palkinto on tiedossa. Siinä vaiheessa oli täysin merkityksetöntä pääseekö sitä ensimmäiseksi vai neljänneksi.

Lopulta paljastui, että pääsimme neljännelle sijalle ja olo oli kuin olisi jonkun suuremmankin näyttelyn voittanut näin ensikertalaisen silmin :D Palkinnoksi saimme koirannameja, pokaalin ja ruusukkeen. Luca oli siis 42:sta erirotuisesta koirakosta 4. paras.




Jatkossa pitää yrittää kiinnittää huomiota siihen ettei Luca kulje nenä maassa kehässä ja muistaa että mäyräkoiran häntä saa olla vapaasti sitä seisottaessa :D Mutta propsit siitä, että Luca antoi nätisti katsoa hampaat ja oli kokoajan iloisella mielellä. Myös tuomarin erikseen antamat kehut hienosta mäykkypennusta lämmittivät sydäntä :)

Tätä lisää!

2 kommenttia: