torstai 19. heinäkuuta 2012

L-pennut saivat nimet


Terveisiä maalta! Kolmen pennun pentueessa on se erittäin hyvä puoli, että ne on helppo ottaa mukaan miltei minne tahansa. Pennut ovat jo kuuden ja puolen viikon mittaisen elämänsä aikana ehtineet matkustaa autossa useaan otteeseen, kuljetusboksi on tuttu juttu ja pitkätkin matkat taittuvat hiljaisesti.


Ilmat ovat suosineet useamman päivän, ja niinpä pentujen kanssa vietetäänkin paljon aikaa ulkona.

Pohdimme pennuille Karinin kanssa nimet. Karinin kennelnimi on Lurifaxen's, joten yhteistyöpentueelle oli luontevaa laittaa molempien kennelnimet näkyville.  Adjektiiviperiaatteestakaan ei tarvinnut luopua, tällä kertaa vain adjektiivit ovat toisella kotimaisella. Tässäpä siis pentujen nimet vasemmalta oikealle:



Hiucan Lustig Lurifax (=hauska veijari), isompi ruskea poika
Hiucan Lufsig Lurifax (=kömpelö veijari), pieni ruskea poika
Hiucan Lurvig Lurifax (=karvainen veijari), punainen poika

Nimet annettiin pentujen ominaisuuksien perusteella. Lustig on reipas poika, aina menossa mukana heti Lurvigin vanavedessä. Lustig tekee mielellään yllätyshyökkäyksiä veljien päälle. Lufsig puolestaan on hieman pallo hukassa välillä. Jos se kadottaa muut näköpiiristään, se pyörii ympyrää. Eteisen portaat muodostavat ylitsepääsemättömän esteen toisin kuin velipojille. Lurvig sai itseoikeutetusti olla karvainen, sillä tälle pojalle varmasti kasvaa paksuin turkki jo värinkin takia. Lurvig on pentueen rohkein ja reippain, se kulkee omia teitään ja tutkii ensimmäisenä uudet asiat ja ihmiset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti