sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Lucan syksy




Lucan syksy etenee uusia taitoja opetellen :)

Nyt Luca on oppinut nyt menemään maahan ja istumaan pelkästä sanallisesta käskystä, lisäksi sille on opetettu hauska "nyrkkeillään"-käsky sen omasta aloitteesta. Luca nimittäin menee selälleen aina tervehtiessään ihmisiä ja monesti se on alkanut hellyyttävän näköisesti huitoa yhtäaikaisesti molemmilla tassuilla ylös ja alas tässä asennossa. Aloimme vahvistaa käytöstä palkkaamalla ja lisäsimme käskysanan "nyrkkeillään". Onko parempaa tapaa hurmata vieraat? Toinen uusi koiramainen temppu on tassun antaminen. Luca oppi sen huikean nopeasti 30:ssä minuutissa klikkerin avulla.

"Ennakoi - tiedät kyllä miksi"
Sinnikkään opettamisen avulla myös lenkin alussa jarruttelu on saatu loppumaan. Parhaiten meillä toimi ennakointi ja "mennään"-käsky, sekä pieni nykäisy hihnasta. Lisäksi väliin piilomainontaa: sadesäällä jarruttelua ja palelua on vähentänyt myös Hurtan vihreä sadetakki :D




Kun pääsimme jarruttelusta eroon aloitimme kuitenkin toisen tärkeän taidon harjoittelun - ohittamisen. Luca tuppaa nimittäin vetämään kohti ihmisiä ja koiria kun se on tottunut saamaan huomiota kesken lenkin. Nyt harjoittelemme herkun avulla näissä tilanteissa "Seuraa"-käskyä.

Olemme nyt harjoitelleet myös paljon vapaanaoloa kesken lenkkien mahdollisuuksien mukaan. Toiveissa on, että Luca pysyisi nätisti irtaallaan myös mikäli metsästysvietit todella heräävät iän karttuessa.

Ajattelimme ehkä osallistua lokakuussa ensimmäiseen Match Show:n, saa nähdä mitä siitä tulee näin keltanokkana, mutta otetaan toisista mallia - I guess? Match Showta varten olemmekin harjoitelleen vähän seisomista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti