maanantai 14. heinäkuuta 2014

Verijäljellä




Takana on raskas (päivät venyivät pitkiksi ja ilma oli aika lämmin), mutta sitäkin antoisampi viikonloppu Lohjan Kirkniemen metsässä.
Ruska osallistui viikonloppuna Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat ry:n järjestämään metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen (MEJÄ) saavuttaen hienosti AVO 2 tuloksen.
Koeviikonloppu alkoi lauantaina aamupäivällä jäljentekotalkoilla ja sunnuntaina oli sitten itse koepäivä. Koepäiväksi oli luvattu +27 , jonka vuoksi koe alkoi aamulla klo 6 . Koejälkien arvonnassa onni oli puolellamme. Ruska sai jäljestettäväksi ryhmämme ensinmäisen jäljen, jolle se pääsi starttaamaan taivaan ollessa vielä hieman pilvessä pienen sadekuuron jälkeen klo 7.20. Heti alkumetrien jälkeen Ruska jäi ihmettelemään takaanaan kulkevaa ihmismäärää (ohjaaja, tuomari, opas), mutta jatkoi kuitenkin kehoituksesta jäljestystä. Alkumatka taittui aika verkkaisesti ja ehdinkin jo pelätä, ettei jäljelle varattu aika (45min) riittäisi meille. Ruska kuitenkin paransi vauhtia matkan edetessä ja jäljen päässä ollut koeaamuna sulatettu hirvensorkka löytyi 22 min työskentelyn jälkeen. Matkan varrella Ruska ehti tehdä useampia tarkastuksia polkuja pitkin (jälki ei kulkenut niitä pitkin) sekä yhden hukan (kadotti jäljen kokonaan). Koepäivä päättyi klo 16 aikoihin koearvostelujen ja palkintojen jakoon. Koetuomarin kiteytti hienosti päivämme sanoin: "Hyvä jäljestäjä, johon ohjaaja luottaa".

Ruskan ja muiden Vähäkasken koirien kuulumisia voi jatkossa käydä lukemassa omasta blogistamme osoitteessa vahakasken.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti