lauantai 11. tammikuuta 2014

Hiucan O esittäytyy


Tervehdys pitkästä aikaa! Blogi on ollut omalta osaltani hiljainen. Takana on iso remonttiurakka ja muutto maalle Sipooseen. Kasvatuksessa on ollut huonoa onnea - Helmi sai loppukesästä viimeiseksi jääneen pentunsa, joka kuoli kahden vuorokauden iässä hoidosta huolimatta. Espanjassa kasvattini Lola (Hiucan Jaspeada) sai kaksi pentua, joista toinen menehtyi synnytykseen. Jäljelle jäänyt onneksi voi hyvin ja liittyy joukkoomme helmikuussa.

Joulukuussa sijoitusnarttumme Vonne sai yhden joulupossun, punakeltaisen urospennun :) Tällä punkerolla oli syntymäpainoa peräti 297g. Possu etsii itselleen omaa kotia. Luovutusiässä Possu on helmikuun alkupuolella.


 
O-pennun isänä on oma kasvattini TLNW-12 Hiucan Kallis (Veijari).
silmät terveet
polvet 0/0
selkä 2 kalkkeumaa
 

Emä on sijoitusnarttumme Maryvonne (Vonne).
silmät terveet
polvet 0/0
selkä 0 kalkkeumaa

 
Vonne on suorittanut alokasluokan MEJÄ-kokeesta (Ruotsi). Veijarilla on MEJÄ-kokeesta AVO2 (Ruotsi) ja se on läpäissyt PIKA-kokeen. Pennun sukutaulua voi katsoa täältä http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI55535%2F10&RekNoE=FI21539%2F11&Sukupolvet=4

Etsin pennulle yhteistyöstä kiinnostunutta kotia.  Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse (hiucan at hotmail.com) tai puhelimitse: 044 338 3308. Kerron mielelläni lisää yhdistelmän taustoista ja pennusta. Pentu on täyttänyt jo kolme viikkoa, joten emää ja pentua voi jo tulla katsomaan. Myös pennun isän tapaaminen on mahdollista järjestää.

5 kommenttia:

  1. Kauhean pentukuume iski näitä katsellessa :) Toisen koiran hankinta kun on ollut mielessä jo tovin. Saara (Rectus-kennelin kasvatti) kaipaisi seuraa.

    VastaaPoista
  2. Onko pennusta kolmeviikkoskuvia ja onko pennulla ainesta näyttelyihin? :)

    VastaaPoista
  3. Minkä hintaisesta pennusta kyse? Millaista yhteistyötä olet ajatellut? Meille voisi mahtua jonon jatkoksi :)
    -E&N

    VastaaPoista
  4. A-K: Näin siinä tuppaa käymään... Onneksi kuvissa ei ole mukana pennuntuoksua :) Terveisiä Saaralle!

    Anonyymi1: kolmeviikkoiskuvat ovat kännykkälaatua, niin en ole tänne niitä viitsinyt laittaa. Päivät ovat nyt olleet mukavan valoisia, joten pitää terästäytyä kuvaamisen kanssa - kohta saa jo viisiviikkoiskuvat. Näyttelyaineksesta on näin pienen kohdalla vaikea sanoa, mutta hyvin lupaavalta pentu kyllä näyttää: rakenne on vankka ja pää on kaunis valioviivoineen :) Molemmat kivekset tipahtivat paikalleen jo kolmeviikkoisena ja purentakin näyttää hyvältä. Luonteeltaan poika on mäykkymäiseen tapaan hyvin omapäinen. Ainokaisena kun saa kaiken huomion. Punakeltaisesta väristä kannattaa tosin näyttelyistä innostuneen muistaa, että vaikka väri on sallittu, punainen on toivotumpi ja voi siten vaikuttaa samanveroisten koirien sijoittumiseen.

    E&N: Pennulla on hintaa tuhat euroa, saman verran kun muillakin vuoden-parin takaisilla kasvateillani. Hyvitän ostohinnasta terveystarkastusten (silmä-, polvet- ja selkä) jälkeen 100e. Terveystarkastukset ovat minulle tärkeä osa yhteistyötä, kuten myös tieto sairauksista, vastoinkäymisistä ja niistä onnistumisistakin :) Tämän kasvatin kohdalla toiveissa on löytää esimerkiksi MEJÄstä kiinnostunut koti, jossa olisi halua viedä poikaa pariin näyttelyyn. Autan ja opastana harrastusten pariin mieluusti. Toivoisin, että pennusta kasvaisi aikanaan jopa jalostuskelpoinen otus, mutta toivottavasti ainakin kaveri harrastuksiin ja lenkkipoluille.

    VastaaPoista
  5. Tuoksu jos vielä välittyisi ruudun läpi niin olisin ihan menettänyt sydämeni tälle hurmurille. Possu kieltämättä passaisi laumaamme ihan mukavasti nyt, kun MEJÄ-harrastuskin (kokeiden suhteen) on vihdoin saatu nelivuotiaan Saaran kanssa käyntiin. Harmi vaan, että luovutus tulee meille liian aikaisin. Tsemppiä kodinetsintään!

    VastaaPoista